resumé ASIEN

SEPTEMBER 2010
Jag fyllde 18 år och en dag senare satt jag på ett plan mot Thailand. Buddha vad jag hade längtat efter den dagen! Lämna Sverige och se en ny värld. AAAAH värmechock-kulturkrock. Kom till Singburi, volontärcentret Twinhouse, mötte upp Fanny och träffade personer från hela världen. Fick en introduktionskurs om Thailand, besökte tempel, vattenfall, marknader, festade i Bangkok m.m. Åkte till skolhemmet för första gången och undervisade engelska, målade, la golv och lekte med alla underbara barn.
OKTOBER 2010
(Jag) -Zayid, Where are we going?
(Zayid) -hmmmm, good question!
Med de sista orden blev jag och Fanny ivägskickade på en flakbil till templet i Chainat och påbörjade vår tempelvistelse. Hejdå västerlänningar! Kom fram till Wat Song Phi Nong, bemöttes av underbara thaimänniskor och en ännu större kulturchock.
Pratade och filosoferade med munkar för första gången i livet. Bar vita kläder 24/7. Sov på en tre cm hård madrass på golvet. Steg upp kl halv 6 varje morgon, följde med munkarna genom staden när de samlade in mat. Lyssnade på deras mässande. Såg soluppgången varje dag. Åt ett/två mål mat om dagen innan kl 12 på förmiddagen och fastade resten av dygnet. Lärde oss meditation och chanting. Kommunicerade mestadels genom kroppsspråk. Lärde oss mer thai, lärde munkarna mer engelska. Sopade, städade. Var ständigt omgivna av grönskande natur.
Inbrott i Twinhouse. Deltog i Kulturvecka med volontärerna, cyklade genom Tha Kham, såg svamp-, ris- och fiskeodlingar, tempel etc.  
Kultur och mer party i Bangkok. Bodde på Centre Point hotel och hade fantastisk utsikt över hela Bangkok.
Återvände till templet, umgicks med childrenmunkarna, spelade kort, flirtade (förlåt Buddha), skrattade,
firade Buddhahögtid, träffade massa nya thailändare, bl.a. Mrs Jaropa och Rhong&Lhee.
NOVEMBER 2011
Mrs Jaropa bjöd in oss till sitt hem i Bangkok, bodde hos henne ett par dagar, beökte tempel i Bangkok, fick en Dhammabok, planerade resa till Kambojda/Kina. Singlade slant och åkte istället tillbaka till Song Phi Nong och deltog i en meditationskurs. Pratade inte, skrattade inte, dansade inte, lyssnade inte på musik osv under fyra dygn. Hoppade av kursen pga (sekt)ledaren med storhetsvansinne utan dess like, rymde med munkarna till Sakeo, nära kambodjagränsen, i en vecka. Fick sova på golvet hos en nunna i hennes hus, följde med munkarna varje morgon som vanligt, mediterade, chantade. Träffade Ledarmunken Prarams familj. Besökte ett fantastiskt vackert tempel, vandrade uppför trappor och berg. Såg askan av en människokropp.
Fanny åkte hem. Jag åkte tillbaka till Twinhouse och skolhemmet. Träffade Yingting.
DECEMBER 2011
Åkte till Poipet i Kambodja för att få nytt visum till Thailand. Blev rumskompis med fransk-amerikanska Gwendoline. Went wild n' crazy med kambodjanerna under tre dagar. Skjutsades på moped, åkte rollerblades, mediterade, gick på nöjespark, ordnade picknick på gräset, flodtur, gick till klubben Star Max och träffade finaste Pangna-blev lite kär, spelade volleyboll med kambodjanska män mitt i natten, blev halvt bortrövade av snygga kambodjaner, LEVDE LIVET och mådde underbart.
Åkte tillbaka med nytt visum till Thailand, sa hejdå till Gwen. Undervisade vid skolhemmet och umgicks med eleverna.
Blev rastlös, Längtade till Kambodja. Började umgås mer med Yingting, spelade fotboll och åkte på spontana mopedutflykter till festivaler med thaikillar. En sista partyhelg i Bangkok och drog sen med Yingting tillbaka till Kambodja! Började volontärarbeta på ett barnhem I Somrong, bodde i värdfamilj med tre andra volontärer. Blev totalt kär i Kambodja. Spenderade julhelgen tillbaka i Poipet, crashade en julfest, sjöng karaoke, festade, överraskade Pangna, åkte moped med okända killar, övernattade hos nya vänner, spela fotboll.
Arbetade på barnhemmet med världens underbaraste ungar. Målade, städade, tog hand om barnen, gick på koncert, hängde i parken med våra äldre barnhemsgrabbar.


JANUARI 2011
Firade nyår i Siem Reap med Yingting, festade med randoms på klubbarna. Besökte Angkor Wat med Agneta.
Gjorde sista veckan på barnhemmet i Somrong, ordnade avskedsfest med mat, musik, och dans.
Tog ett mycket tårfyllt avsked av barnen och föreståndarna. Tog en vecka ledigt, åkte till Siem Reap, sen stranden i Sihanoukville. Festade ännu mer, träffade nya vänner.
Åkte tillbaka till Thailand och skolhemmet. Blev överöst med kärlek från eleverna.


Fortsätter imorn yaooo

Comments

Comment:

Name:
Remember me?

E-mail: (won't be published)

URL/Blog:

Comment:

Trackback
RSS 2.0